El Personatge

“Toco música comercial porque empieza por comer” aquesta declaració de principis defineix perfectament la mentalitat del meu pare al capdavant de l’orquestra. Era un estratega del repertori, un músic que escoltava i analitzava el públic amb l’objectiu de mantenir la pista de ball plena, molt conscient que fer ballar el públic donava sentit al seu ofici.
Janio Martí, és considerat un nom mític de la música de ball de la segona meitat del segle XX i aquest 2019 el seu llegat musical es reivindica a través d’aquest projecte.
Durant 48 anys Jànio Martí va desenvolupar una gran trajectòria i va ser una orquestra pionera en l’incorporació de la dona en les orquestres i també quan a la dècada dels 80 l’orquestra es professionalitza i innova a través del concepte orquestra-espectacle. Les coreografies, el vestuari, els aparells de llum i so, entre altres elements del xou, ajudaven a potenciar la qualitat d’uns grans músics i cantants. Va ser l’orquestra més contractada durant moltes temporades als anys 80 i 90.